• sanne068

Piano als koning van de instrumenten


Muziek doet wat met mensen, het werkt verslavend en het activeert je brein. Bepaalde hersengebieden kunnen worden geactiveerd, zo kan muziek motorische gebieden prikkelen in je hersenen die ervoor zorgen dat je de onbedwingbare neiging krijgt om te dansen. Of er wordt een stofje geprikkeld dat met emotie te maken heeft en je een gelukzalig gevoel geeft. Verder kan muziek ook nog het stofje van het ''liefdeshormoon'' prikkelen waardoor je je verbonden voelt en zorgt muziek dus voor saamhorigheid. Muziek is dus een bijzonder fenomeen, maar muziek krijg je alleen door het geluid van instrumenten, daarom behandelen we vandaag in het bijzonder de piano en waarom dit wellicht ook voor jou geschikt is. Je kunt namelijk altijd wat nieuws leren en daarvoor is het nooit te laat.


Koning van de instrumenten

Piano spelen is geweldige hobby en kan voor sommige een niet te stoppen obsessie zijn, je kan er altijd even een paar toetsen van aanraken en er zijn oneindig veel mooie nummers op te spelen. De piano is daarom terecht de koning van de instrumenten, er is namelijk geen ander instrument met zo'n breed toonbereik. Je kunt de laagste en hoogste toon laten horen, en ook nog eens tegelijk. Met zijn elegante uitstraling en grootte een schitterend pronkstuk om naar te kijken in jouw woonkamer of in concertzalen, maar de grootste vleugel heb je waarschijnlijk nog nooit gezien, die bevat een lengte van 5,7 meter.


Wereldinstrument

Als koning van de instrumenten kan het niet ontbreken dat de piano het populairste muziekinstrument van de wereld is. Ook in de geschiedenis was het een bepalend instrument, want bijna alle grote componisten gebruikte de piano om hun werk te kunnen componeren. Het was dan ook de basis voor muzikale ontwikkeling. En ook nu is het nog steeds een belangrijk instrument in veel muziekstijlen. Bovendien staat het in de top drie van meest gekozen instrumenten op de muziekschool en dat is zeker niet omdat het een makkelijk instrument om te spelen is, integendeel zelfs. Je hebt genoeg wilskracht en motivatie nodig om dit instrument te bespelen, maar zodra je het kan, zal je vele mensen kunnen betoveren met je liedjes.

Alle genres spelen

Het woord piano komt oorspronkelijk van pianoforte, waar piano voor zachte tonen staat en forte voor sterke tonen. De piano is namelijk ontworpen als opvolger van de klavecimbel, die niet kon verschillen van volume. Maar niet alleen een breed volume is een uitkomst van de piano je kan er oneindig veel genres mee spelen, niet alleen klassieke muziek of jazz is mogelijk, zelfs dancemuziek. Er is daarom voor iedereen wel een stijl te vinden die bij je past, hierdoor kan je al je gevoel kwijt tijdens het spelen en klinkt de muziek nog beter in de oren. Uit Brits onderzoek is zelfs gebleken dat planten beter groeien op muziek, dus als er bij jou in de kamer toevallig een plant staat te verdorren is het dus hoog tijd om te beginnen met piano lessen, en natuurlijk wat water te geven.

Remco Hofman ( Den Haag)

Met een eenvoudige methode leert Remco je graag super snel pop en jazz op de piano spelen. Je leert dit aan de hand van akkoorden, blue notes, verbindingen en brede liggingen. Verder geeft Remco je zelf de ruimte om te bepalen hoelang je wilt lessen. Zo kan je op je eigen temp de geleerde theorie toepassen op muziekstukken, stijlen en ritmes. Iedereen vanaf 15 jaar is welkom.Christiana Popschool Jam-It (Rotterdam)

Christiana is deel van de Popschool wat zich bevindt in een opnamestudio. Alle leraren zijn in bezit van hun certificaat muziek pedagogiek en een conservatorium diploma. Zodra je je hebt opgegeven ga je meteen aan de slag met jouw favoriete songs, waardoor je al spelende alle akkoorden en muziektheorie tegenkomt die je weer kunt gebruiken bij nieuwe nummers.Fred Pianoles ( Den Haag)

Fred is een bewogen persoon die al veel verschillende ervaringen heeft opgedaan op het gebied van muziek en piano spelen. Zo componeert hij ook zelf muziek voor films en speelt hij in bands. Bij Fred krijg je op een ontspannende en leuke manier les en blijf je gemotiveerd om de lessen te volgen. Jij bepaalt zelf het tempo en mag er zoveel tijd insteken als je wilt/kunt.Peter le Feber (Den Haag)

Als pianist is hij vooral werkzaam als begeleider in verschillende stijlen als klassiek, kleinkunst, zigeunermuziek, pop en een beetje jazz. Naast dat hij reguliere pianolessen geeft kan je bij Peter ook terecht voor ''spelen met akkoorden''. Hierdoor kan je met eenvoudige middelen al veel resultaatgericht piano spelen, ook fijn in combinatie met zang.


Dit is slechts een selectie. Op CourseSpots vind je nog veel meer piano leraren.

10 keer bekeken