Samenwerking tussen The Social Hub Rotterdam en CourseSpots

Een plek om te leren, te verblijven, te werken en te spelen

Sinds 2013 is The Student Hotel in Rotterdam Kralingen-Crooswijk een plek voor vele studenten, toeristen, ondernemers en lokale bewoners, een gewilde plek om te verblijven, te werken, te wonen en te studeren. Na het eerste Student Hotel in Rotterdam volgden nog vele andere hotels in Amsterdam, Groningen, Maastricht, maar ook in andere steden in Europa zoals Barcelona, Parijs, Berlijn, Wenen, Florence en Bologna.

Scherm­afbeelding 2023 04 18 Om 11.52.39

Een nieuwe naam voor The Student Hotel

In oktober 2022 heeft er een naamswijziging plaatsgevonden en heet The Student Hotel vanaf dat moment The Social Hub. En dat is niet voor niets. Ze zijn er namelijk niet alleen voor studenten en zeker niet alleen maar een hotel.

Met de nieuwe naam wil The Social Hub sociale impact nog meer centraal stellen bij alles wat zij doen.  Ze bieden een plek, een hub, waar een divers spectrum aan culturen, achtergronden, sociale klasse, van ver of dichtbij bij elkaar komen en met elkaar verbonden worden.

Activiteiten bij The Social Hub in Rotterdam

The Social Hub is ook een plek waar veel kennis wordt gedeeld. Door het jaar heen vinden er talloze activiteiten, workshops en cursussen plaats in Rotterdam Kralingen, georganiseerd door en voor (internationale) studenten, co-workers, industry experts en soms door onszelf. Het ontsluiten van de kennis is niet alleen bedoeld voor de interne community, maar de deuren van The Social Hub staan voor iedereen open: Rotterdamse (Internationale) studenten, freelancers, bedrijven, buren en verenigingen

Over CourseSpots

Bij CourseSpots geloven we erin dat iedereen de kans moet krijgen om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Of het nu gaat om het aanleren van nieuwe kennis of om het perfectioneren van bestaande vaardigheden, ongeacht waar je vandaan komt en wat je budget is. CourseSpots richt zich vooral op activiteiten die live op locatie plaatsvinden en ziet leren als een sociale activiteit. Je vindt een breed aanbod dat bij jou in de buurt wordt aangeboden van cursussen, lessen workshops of andere activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport, cultuur en vrijetijdsbesteding door heel Nederland en dus ook in Rotterdam.

Om de lokale markt te ontsluiten en persoonlijke ontwikkeling toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht budget, leeftijd of achtergrond blijft CourseSpots continue op zoek naar de beste en leukste leraren uit het hele land.

Samenwerking The Social Hub Rotterdam en CourseSpots

The Social Hub en CourseSpots hebben vergelijkbare missie en gaan lokaal in Rotterdam hun krachten bundelen. De eerste stap is geweest het uitvoeren van een onderzoek onder de huidige community van studenten, co-workers en mensen uit de buurt. Hierin kwam direct duidelijk naar voren dat er enerzijds een grote behoefte is om wekelijks activiteiten te ondernemen in de vorm van workshops en lessen op diverse onderwerpen. Onderwerpen variëren van persoonlijke ontwikkeling, marketing strategies, paint&sip, dj workshops, Nederlandse taal, bootcamp, fotografie tot aan mindfulness. Daarnaast bleek er een grote bereidheid binnen de community van zowel studenten als co-workers om kennis en expertise te delen. De drijfveren hiervan waren deels financieel, maar ook vooral dat ook het delen van kennis gezien wordt als een vorm van sociale interactie, men vindt het vooral ook gewoon leuk.

De samenwerking houdt onder andere in:

  • Leraren uit Rotterdam reeds actief op het platform CourseSpots gaan hun kennis en expertise delen op locatie van The Social Hub Rotterdam in de vorm van workshops, privélessen en cursussen.
  • Leraren van CourseSpots kunnen tegen aantrekkelijke tarieven ruimtes afnemen en profiteren direct ook van diverse promotiemiddelen en de directe toegang tot de bestaande community
  • Alle activiteiten, workshops en cursussen georganiseerd bij The Social Hub worden gepubliceerd op een exclusieve pagina van The Social Hub Rotterdam https://coursespots.nl/nl/locaties/thesocialhub-rotterdam  waar direct geboekt en eventueel betaald kan worden, eventueel met korting voor de community leden.
  • Alle community leden die graag hun kennis en expertise willen delen kunnen gratis een profiel aanmaken op CourseSpots en worden getoond op The Social Hub pagina

Promotie van alle activiteiten die plaatsvinden bij The Social Hub via diverse kanalen van zowel The Social Hub Rotterdam als CourseSpots

We kijken erg uit naar deze mooie samenwerking om kennis, expertise te ontsluiten en persoonlijke ontwikkeling toegankelijk te maken voor iedereen, lokaal en in de buurt, in Rotterdam.