Foto & Video: een cursus fotografie

Naar buiten met fotografie: 4 redenen

​​Soms zitten we véél te lang binnen. Maar als je bent zoals de meesten van ons, heb je vaak een réden nodig om naar buiten te gaan. Wij hebben er een voor je: fotografie. Ontdek waarom buiten zijn, fotograferen én het volgen van een fotografiecursus de ideale combinatie is!

In het kort? Je ontdekt hoe mooi de natuur is - ook bij jou om de hoek - en geniet van de frisse buitenlucht. Met de tips van jouw toekomstige fotografie leraar heb je ook nog eens mooie foto's als resultaat, én ben je voortaan veel vaker buiten te vinden. Daarom: 4 redenen om buiten te leren fotograferen.

Fotografie1

1. Geniet van de frisse buitenlucht

Frisse lucht doet wonderen voor je gezondheid én je humeur. Stap naar buiten, adem diep in en laat alles om je heen even los. De zuurstof is goed voor je hersenen, je ontspant meer waardoor je humeur verbetert, en als de zon schijnt doe je ook nog eens vitamine D op. 

Neem je camera mee - dit kan een spiegelreflex zijn of je telefoon - en ga op pad. Bij jou in de buurt, in een stad vol imposante gebouwen of rijd naar een natuurgebied om de prachtige natuur van Nederland te fotograferen. Even weg van de computer, weg van de tv, en lekker bewegen tijdens jouw zoektocht naar het perfecte plaatje.

2. Waardeer de wereld om je heen

Om een mooie foto te maken focus je automatisch op de kleinste details. Hierdoor heb je ook automatisch meer aandacht voor jouw omgeving. Fotografie is dan ook een goede wake-up call om de wereld om je heen beter te gaan waarderen! 

Waar je eerst zonder na te denken door een bos of langs gebouwen loopt, zal je met je camera in de hand, allerlei mooie fotogenieke plekken tegenkomen die je graag op door jouw lens bekijkt.

3. Leer meer over buitenfotografie

Door op pad te gaan en veel te fotograferen leer je al enorm veel. En door een fotografiecursus te volgen leer je nóg meer, en vaak nog een stuk sneller. Jouw toekomstige leraar kan je namelijk alles vertellen over hoe je om moet gaan met weerspiegelingen in gebouwen, hoe je een zonsondergang goed vast kan leggen en hoe je een wegspringende haas scherp op de foto krijgt.

Fotografie is een oneindig leerproces, op een positieve manier. Je kan je namelijk steeds verder verdiepen in verschillende technieken en stijlen van fotografie. Daag jezelf dan ook elke keer weer uit om een nóg betere compositie te vinden of de techniek nóg mooier toe te passen. Jouw leraar en medecursisten zullen je hierbij helpen!

4. Leg jouw omgeving en herinneringen vast

Voortaan weet jij op vakantie precies hoe je de natuur om je heen zo mooi mogelijk op de foto krijgt. Of je schiet juist de mooiste plaatjes van jouw vertrouwde omgeving, zodat je de rest van je leven terug kunt kijken op dat ene steegje waar jullie altijd kattenkwaad uithaalden, of die boom waar je een keer helemaal tot de top bent geklommen. 

Vergeet niet om hier ook een fotoboek van te maken, zodat je de parels tussen de duizenden foto’s verzameld en regelmatig kunt bekijken of aan vrienden en familie laten zien. Wie weet vragen ze je wel om nog vaker op pad te gaan om met, van of voor hen nóg meer foto’s te maken. 


Wil je ook leren hoe je mooie foto’s maakt terwijl je buiten bent? Ontdek welke cursus of workshop je kunt volgen bij jou in de buurt en ga lekker op pad!