Tips voor leraren

Zo maak je een goed profiel op CourseSpots

Wist je dat een eerste indruk al in een tiende van een seconde gemaakt wordt? Binnen één oogopslag heeft iemand dus al een oordeel over jou als leraar, trainer, coach of docent. Maar geen zorgen: door jouw profiel goed in te richten, maak jij gelijk een goede indruk - wat weer kan leiden tot meer boekingen. En wij gaan je daarbij helpen!

Een positieve eerste indruk

Waar mensen al een oordeel over hebben in die tiende van een seconde? Onder andere jouw vriendelijkheid, betrouwbaarheid én bekwaamheid als leraar. En het goede nieuws is: je kunt dit positief beïnvloeden. Door zo goed mogelijk te laten zien wie je bent en waar je voor staat. We laten je zien hoe je vertrouwen kunt wekken, met een goed gekozen profielfoto, omslagfoto, profieltekst én een bonustip. 

PS: Heb je nog geen profiel? ➡️ Meld je dan gratis aan en start direct met het maken van jouw eigen lerarenpagina op CourseSpots. 

1. Jouw profielfoto 

Kies een foto waar je vrolijk kijkt. Een vriendelijke foto stelt mensen namelijk op hun gemak en laat zien dat je het beste met hen voor hebt. Zorg daarnaast dat je gezicht goed te zien is - de foto wordt vrij klein getoond dus zorg dat je een uitsnede van je bovenlichaam of gezicht maakt. 

Wil je extra opvallen? Laat dan een foto zien in de omgeving waar je lesgeeft. Bijvoorbeeld in een atelier als je schilderles geeft, of in een fitnessruimte als je personal trainer bent. Zorg wel dat je in de camera kijkt, zodat je jouw mogelijke nieuwe cursist kunt aankijken.

Tot slot is ook de kwaliteit van de foto erg belangrijk: zorg voor een scherpe foto met heldere kleuren. En kijk bij het uploaden van jouw foto nog even goed of er geen belangrijk deel van de foto wegvalt door de ronde uitsnede. 

2. De omslagfoto

De omslagfoto is de foto die aan de bovenkant van jouw pagina wordt getoond. Hier heb je ruimte om iets van jouw cursus, les of workshop te laten zien. Gebruik dan ook een foto waar jij in actie bent of waar de cursisten bezig zijn met leren.

Ook hier geldt: vrolijke gezichten doen het beter. Natuurlijk moet het wel passen bij de activiteit en het moment: iemand die een zware fysieke oefening doet mag ook best even wat moeilijker kijken 😉 

Heb je een foto van een trotse cursist met een eigen gemaakt schilderij? Zet deze dan in om mogelijke nieuwe cursisten te laten zien wat zij kunnen bereiken als ze bij jou de cursus portretschilderen volgen! En zorg ervoor dat de omslagfoto ook van goede kwaliteit is en dat de kleuren helder zijn. 

3. Jouw profieltekst

Je hebt op jouw profielpagina ruimte voor een korte introductie van jezelf als leraar. Vertel hier in een paar zinnen wat jouw achtergrond is en waar je voor staat. Eventuele opleidingen en certificaten kun je in een apart deel kwijt dus hier gaat het vooral om jou als persoon. 

Zorg dat jouw tekst in ieder geval de volgende vragen beantwoord voor cursisten:

  • Waarom ben jij een goede leraar voor mij?
  • Op welke manier geef je les?
  • Hoe lang geef je al les?
  • Waarom ben je les gaan geven?

Vergeet ook niet om wat persoonlijke dingen te vertellen. Waar je woont, waar je blij van wordt, wat je belangrijk vindt. Dit maakt een persoonlijke klik mogelijk en trekt gelijkgestemden aan die graag van jou willen leren. 

Let wel op dat de tekst niet te lang wordt. Gebruik korte zinnen en houd het lekker praktisch. Na een paar regels kun je ook een witregel toevoegen zodat je in een nieuwe alinea verder gaat. Dat maakt het makkelijker leesbaar. 

Tip: Laat je profiel door ons checken

Heb je de foto’s en teksten toegevoegd en wil je dit even laten checken? Of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Neem dan contact met ons op, zodat we met je mee kunnen kijken. We hebben je er graag bij!

Staat jouw profielpagina klaar? Dan is het tijd om een pagina aan te maken voor jouw cursus, les of workshop. Ook daar hebben we een paar handige tips voor verzameld. Je vindt ze hier!