Course Check: salsa lessen

“Als je kan lopen, kan je ook salsadansen”

 

Altijd al willen leren salsa dansen? Onze vlogger Leoni volgde samen met haar partner Gijs haar eerste les bij danscentrum Salséros, en laat jou zien hoe makkelijk of moeilijk het nu eigenlijk is om de salsa te leren.

Bekijk de vlog in 4 minuten en lees onder de video welke tips dansleraar Bidjai voor je heeft, aan de hand van de vragen van Leoni. Veel kijk-, lees- en dansplezier!

Dansleraar Bidjai geeft al sinds 1994 les via zijn danscentrum Salséros in Den Haag en Zoetermeer, vooral aan groepen en soms ook privéles. Samen met danslerares Marjolein geeft hij in de vlog antwoord op een aantal vragen: 

Wat doe je aan bij salsa les?

“Vrijetijdskleding is prima, als je er maar goed in kan bewegen. Vrouwen kunnen hakken aan, maar het is niet noodzakelijk.” 

Is het moeilijk om salsa te leren dansen? 

“De basis is heel makkelijk om te leren. Ik zeg altijd: ‘Als je kan lopen, kan je ook dansen.’ Daarna moet je natuurlijk nog wel veel leren, maar dat gaat letterlijk stapje voor stapje.”

Schermafbeelding 2022 02 17 125341

“De telling gaat: stap, stap, rust, stap, stap, rust” - Bidjai, dansleraar salsa

Hoe gaat de telling bij salsa dansen?

“Salsa is een vierkwartsmaat. Maar je telt niet: ‘één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht’. Je telt namelijk: ‘één, twee, drie, vijf, zes, zeven. De vier en acht zijn rustmomenten, die tellen we dus niet. Dit komt neer op: ‘stap, stap, rust, stap, stap, rust.’” Bekijk in de vlog hoe dit er in de praktijk uitziet!

Je gebruikt een A4-tje voor de basisstappen, hoe werkt dat?

“Het helpt om te leren om de stappen bij jezelf te houden. We dansen alsof je op een A4-tje staat dat je niet los mag laten. Je stapt eraf en sluit daarna weer bij. Dat bijsluiten doe je niet helemaal aan de zijkant, maar op het hoekje van het A4-tje.”

“Zelfs als Houten Klaas heb ik in één les al heel veel kunnen leren. Heel leuk om te doen!” Gijs, partner van vlogger Leoni

 

Wil je zelf ook leren salsadansen, of jouw basis verder verbeteren? Bekijk dan waar jij salsa lessen kunt volgen bij jou in de buurt. Oefen je ondertussen alvast met de telling?