Ontdek meteen welke talencursus of taalcoach bij jou past!

Vergroot je wereld en leer een nieuwe taal

Ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jou!

Het leren van een nieuwe taal is leerzaam, maar ook interessant en leuk. Je verbreed namelijk niet alleen je kennis met een nieuwe woordenschat of praten in een andere taal, het geeft je ook inzicht in een andere cultuur en de manier van omgaan met dagelijkse activiteiten in een ander land. Deze nieuwe manier van een land zien door de taal en cultuur onder de knie te hebben, kan jou goed helpen op vakantie of tijdens je werk of stage. Om te ontdekken welke taal jou het meest zal inspireren, kan je door middel van onze ontdekkingsreis de weg naar de taal betreden die jou het beste ligt. Begin hem nu!

Slavische talen

 

Russisch

Liefhebbers voor cultuur kunnen genoeg vinden als je je gaat richten op de Russische taal. Er is een overvloed aan literatuur, theatervoorstellingen en muziek. Ontdek literaire genieën in hun oorspronkelijke taal en begrijp alle ware diepe betekenissen.

Hoewel de Russische taal in het cyrillisch schrift is geschreven en er meerdere medeklinkers achter elkaar kunnen staan, kun je de taal al snel onder de knie krijgen. Oefening baart immers kunst.

Pools

Een taal waar je misschien niet snel aan zou denken is Pools. Het kan je zomaar gebeuren, je krijgt een Poolse buurman, collega of schoondochter en daar wil je natuurlijk wel goed mee kunnen communiceren. Er kan bovendien een wereld voor je open gaan door Pools te leren! Polen is een wereld van contrasten met eeuwenoude tradities, gebruiken en veel gastvrijheid. Nooit verkeerd dus om je ook in deze taal te verdiepen en niet meer over de grammatica of alfabet te leren, maar ook juist over gebruiken en cultuur gewoontes. Zo leer je meer over je medemens en verbreed je je kennis.

Buiten Europa

Arabisch

Arabisch en Chinees (Mandarijn) zijn twee erg populaire niet-Europese talen. Arabisch staat zelfs op de 5e plaats van wereldtalen. Deze taal is heel anders dan Europese talen. Je schrijft Arabisch namelijk van rechts naar links en de taal wordt alleen in medeklinkers geschreven. Klink misschien gek, maar dat komt doordat het een klanktaal is, dus er ligt veel nadruk op de uitspraak. Met het modern Arabisch kan je je verstaanbaar maken in de hele Arabische wereld. Dit betekent niet alleen dat je reisjes kan maken naar mooie steden zoals Marrakech, maar ook dat je volop kunt genieten van de rijke Arabische literatuur en poëzie, denk maar aan het beroemde duizend-en-een nacht. Als je Arabisch leert kan je dus ook goed je kennis verbreden.

 

Chinees (Mandarijn)

Net zoals Arabisch verschilt Chinees veel van Europese talen. Chinees maakt geen gebruik van een alfabet maar van karakters. Er zijn zelfs meer dan 20.000 verschillende karakters, maar geen zorgen, je hoeft ze lang niet allemaal te kennen. Ook Chinees is een klanktaal met woorden die verschillende betekenissen kunnen hebben. Als je dus iets verkeerd uitspreekt kan het opeens heel wat anders betekenen. Naast de taal zelf leren heb je er veel aan in het dagelijkse leven: één op de zes mensen in de wereld spreekt Chinees. Misschien kan je na een cursus wel Chinees met jouw buurman of buurvrouw praten. 

Germaanse talen

Duits en Engels

Onder de Germaanse talen vallen Engels en Duits. Over het algemeen zijn dit de makkelijkste talen om te leren. Dit komt ook mede dankzij het feit dat de meeste Engels al op de lagere school gekregen hebben en deze taal structureel erg in de buurt komt van het Nederlands.

En niet alleen op school krijg je veel Engels, ook op tv in films of op het internet word je ermee overspoeld. Daarnaast ligt de Duitse taal qua woordenschat dicht bij elkaar en klinken de meeste woorden vaak hetzelfde.

Op zekere hoogte kan je dus al best veel verstaan in het Duits. Maar de basis is niet altijd genoeg. Misschien heb jij een van deze talen nodig voor je werk en kan een cursus ook helpen om de bedrijfstaal goed te leren. Wellicht kan je de taal al wel redelijk spreken, maar ontbreekt er nog veel kennis bij het schrijven of gaat het nog erg stroef.

Er zijn genoeg redenen waarom een cursus Duits of Engels nog goed van pas kan komen en is het niet voor nu, dan misschien voor later.

Romaanse talen

 

Spaans

Zowel Spaans als Italiaans worden benoemd als de meest romantische talen om te horen en te spreken, met de open klanken, een zangerige toon en het temperament waarmee woorden kunnen worden uitgesproken zijn uniek. Bovendien is Spaans een relatief makkelijke taal om te leren, maar ook een fonetische taal wat betekent dat de woorden op dezelfde manier uitgesproken worden als dat je ze schrijft. En als je deze taal eenmaal hebt geleerd, kun je Italiaans, Frans en zelfs Portugees veel sneller oppakken.

 

Italiaans

Een bijzonder een expressieve taal is Italiaans en daarom geschikt voor muziek en opera in het bijzonder. Het behoort zelfs tot de vier meest bestudeerde talen ter wereld.

Frans

Samen met Engels is Frans de enige taal die wereldwijd, op alle continenten wordt gesproken en is het de meest aangeleerde vreemde taal. Er wordt al vaker op middelbare scholen Frans gegeven, maar om je echt goed te ontwikkelen in de taal en dus overal op de wereld jezelf verstaanbaar te maken kan een cursus goed van pas komen.

Heb je nu al een beter idee van welke taal jij zou willen leren?
Ontdek dan nu de cursussen en leraren bij jou in de buurt!

Overzicht van lessen voor

Frans

Alliance Française Rotterdam

Rotterdam

Franse taal cursussen

Type les:

Tutoring (Bijles), Course (Cursus), Lessons (Lessen), Workshops

Niveau:

No experience needed

Leeftijd:

All ages

Locatie:

At a location

Vanaf