• sanne068

5 redenen om Spaans te leren


Spaans klinkt erg romantisch en prettig in de mond en is ook nog eens een wereldtaal! Bovendien wordt Spaans over de hele wereld steeds populairder door alle Spaanse hits zoals Despacito, mamacita en La Cintura, maar ook Spaanse series op Netflix zijn helemaal hot. Zo zullen La Casa de Papel, Velvet, Vis a Vis, Gran Hotel en El Embarcadero je vast wel bekend voorkomen. Dit zorgt ervoor dat ook steeds meer leerlingen van middelbare scholen geïnteresseerd raken in deze taal en het graag willen volgen om zo liedjes en series beter te kunnen begrijpen, maar Spaans wordt tot nu toe nog niet vaak op middelbare scholen gegeven. Een Spaans cursus kan je hier wél verder bij helpen.

Naast dat jongeren de Spaanse taal steeds interessanter gaan vinden is het voor veel volwassenen ook aantrekkelijk en willen vele deze taal ook graag onder de knie krijgen, maar waarom is dit voor sommige nou zo aantrekkelijk ? Ik heb 5 redenen voor je onder elkaar gezet waarom je juist nu zou moeten starten met het volgen van Spaanse les.1. Op vakantie naar een Spaanstalig land

Cudillero, Noord-Spanje

In deze onzekere tijd is op vakantie gaan naar een ver land misschien wat lastig. Wat dacht je van Spanje? Niet te ver en genoeg zon en strand om te genieten van een heerlijke vakantie aan het strand met een sangria in de hand. Ursula, Spaans docent en eigenaresse van Que Aproveche, vertelt ''Je kan nog meer van je vakantie genieten wanneer je als buitenlander interactie kan maken in het Spaans met de bevolking, in een restaurant, een winkel, of op straat en wie weet wat daar voor mooie ervaringen uit voort komen."2. Bedrijven vinden Spaans steeds belangrijker

Doordat Spaans een wereldtaal is en door meer dan een half miljard mensen gesproken, gaan steeds meer bedrijven zich focussen op handelen in het Spaans. Je kan het dus ook nodig hebben voor je werk. "Zo heb je bedrijven als Madurodam waar bussen vol Spanjaarden een dagje het park komen bezoeken, of handelen steeds meer vissersbedrijven in de Nederlandse haven ook met Spanje, toch fijn om dan de taal wat onder de knie te hebben" vertelt Monique, ook Spaans docent en eigenaresse van Comunicando.


Verder vertelt Marixanne, Spaans docent en eigen bedrijf Ñ Spaanse (bij)les aan huis, over een ervaring met een van haar leerlingen. "Het was mijn eerste klant en deze man moest Spaans leren voor zijn werk. We hebben hier heel intensief en lang aan gewerkt, na dat hij was gestopt kreeg ik een berichtje met kerst volledig in het Spaans en vertelde hij hoe vloeiend hij nu kon spreken en lezen''. "Dat zijn de momenten waar je het voor doet" Wellicht heb jij binnenkort ook een goed niveau Spaans nodig voor werk en zie je dit als motivatie, want ook jij kan zo goed worden!3. Emigreren of je tweede thuis

Veel mensen besluiten naar het mooie Spanje of ander zonnig Spaans land te verhuizen, omdat ze verliefd zijn geworden op de cultuur, het landschap, het eten of een huis! Om je volledig te kunnen integreren in de gewoontes en cultuur kan het van pas komen om je Spaans te ontwikkelen en meer informatie te weten te komen. Zo krijg je leuk contact met je buren en kun je meedoen met de echt Spaanse gewoontes.
4. Voor de liefde

Wellicht heb jij je Spaanse liefde gevonden en wil je graag samen een toekomst in Spanje opbouwen of wil je elkaar ook in het Spaans kunnen begrijpen. Dan kan een cursus je hier goed verder mee helpen. Magaly, komt uit Spanje en is docent bij haar bedrijf Actiefspaans, heeft dit meegemaakt, maar dan andersom. "Ik ben op 28 jarige leeftijd naar Nederland gekomen voor de liefde en ben de Nederlandse taal gaan leren, maar heb mij ook moeten verdiepen in de cultuur en gewoontes van Nederland". Daarnaast is het niet alleen handig, maar is het ook mooi meegenomen om je te kunnen onderdompelen in een hele nieuwe cultuur en zeker het mooie Spanje.5. Liedjes en series beter begrijpen

Misschien ben jij helemaal fan van Spaanse liedjes, schrijvers of series en wil je dit graag ook in het Spaans kunnen begrijpen, want in boeken en series komen verschillende grappen of gezegdes in de taal zelf het beste over en kun je er nog meer van begrijpen én genieten. Bovendien is natuurlijk ook wel zo leuk als je begrijpt waar de liedjes over gaan en weet wat je zingt.


Door de vele maatregelen zijn er niet veel fysieke lessen, maar is het merendeel van de docenten het er mee eens dat fysiek toch beter is dan online. "Ik voel mij 100% meer zeker met fysieke lessen" zegt Elena, eigenaresse van Spelenderwijs Spaans. Het heeft allebei zijn voor en nadelen, maar iedereen hoopt dat er over een paar weken weer wat versoepelingen komen en de fysieke lessen weer op te kunnen pakken. Gelukkig zorgt elke docent ervoor dat de online les alsnog zo interactief mogelijk wordt gegeven en je er nog steeds hetzelfde plezier en voldoening uit kunt halen.


Ook beginnen met een cursus Spaans?

Bekijk dan deze profielen en vind de leraar voor jou!Magaly Actiefspaans ( Den Haag)

Magaly is naar Nederland gekomen voor de liefde en heeft haar kans in 2014 gepakt om hier anderen Spaans te leren en haar eigen bedrijf te starten. Hier wordt vaak in een groepsles een actieve en taakgerichte cursus gegeven. Ze vindt het belangrijk dat er ook een interactieve sfeer is tussen student en leraar en zorgt daarom vaak voor activiteiten buiten de deur in combinatie met Spaans.Marixanne Ñ Spaanse (bij)les aan huis (Rotterdam)

Komt oorspronkelijk uit Curacao, maar kwam naar Nederland voor haar studie. Ze is een erg divers persoon en geeft verschillende lessen op school, maar haar passie ligt bij de Spaanse taal en het overbrengen van deze liefde. Marixanne geeft veel 1-op-1 lessen en doet dit graag bij jou thuis voor een veilige omgeving, waarbij je als leerling veel zelf mag bepalen en aangeven, want zo leer je het best.Ursula Que Aproveche (Rotterdam)

Zij heeft haar passie lang geleden op school gevonden en is na veel ervaring begonnen met haar bedrijf. Ursula laat je vanaf les 1 meteen onderdompelen in het Spaans, waardoor je al gauw verschil zal merken met het eerst volgende bezoek aan Spanje. Ze vindt het daarnaast ook belangrijk dat je naast dat je veel leert er ook een gezellige sfeer is en iedereen zich op zijn gemak voelt.Monique Comunicando ( Den Haag)

Voor haal voelt Spaans als haar tweede nationaliteit, van binnen Spaans en van buiten Nederlands. Je leert naast de taal ook meer over de cultuur en natuur van Spanje en kunt in een gezellige en interactieve sfeer aan de slag in kleine groepjes. Bovendien geeft Monique je de ruimte voor eigen inbreng en wordt de stof aangepast naar jouw niveau.Elena Spelenderwijs Spaans (Delft)

Zij komt oorspronkelijk uit Andalusië, maar woont al 7 jaar in Nederland en is toen na veel aanvraag begonnen met haar eigen talenschool. In de cursussen die zij aanbiedt staat het centraal om op een speelse en interactieve manier de taal en cultuur te leren kennen. Want naast de taal vindt Elena het ook belangrijk om meer te weten over de gewoontes en cultuur van Spanje.Lucia Spaans (Den Haag)

Zij woont al vele jaren in Nederland maar heeft haar roots in Spanje liggen. Met haar ruime ervaring in het onderwijs kan Lucia jou veel leren over de Spaanse taal en op alle niveau's. Zo kan je hier terecht als absolute beginner tot conversatielessen, C2+. Het zijn doelgerichte lessen en aangepast op jouw persoonlijke wensen.Op CourseSpots kan je nog veel meer Spaanse leraren vinden!

67 keer bekeken