• sanne068

Weg met stress en prikkels! Vind je innerlijke rust met Mindfulness


Mindfulness, vertaald als opmerkzaamheid, staat voor leven met aandacht. Het zorgt ervoor dat je stopt met dagelijks piekeren over kleine dingen, stressen loslaat, en juist effectiever werkt en je vrij en energiek voelt. Onderzoek toont aan dat 1 op de 4 jongeren strest door school, maar ook volwassenen worstelen dagelijks met te veel stress door werk en privé.


Mindfulness zorgt voor de goede focus en betere prestaties, door je volledig te richten op het nu. Bijna iedereen leeft 24/7 met gedachten in hun hoofd, die over de toekomst gaan. ‘’Morgen heb ik een examen, ‘’Straks ga ik sporten’’, deze gedachten geven je het gevoel dat je hoofd vol zit. Met mindfulness laat je deze gedachten voor het moment even vliegen, en concentreer je je wat je op dat moment aan het doen bent. Dat hoeft geen meditatie te zijn, wat veel mensen denken, maar het is vooral in het nu bezig zijn. Bijvoorbeeld tijdens een autorit, je focussen op het geluid van de auto, hobbels in de weg en warmte van de kachel. Op deze manier kan ook jij van het gevoel van een vol hoofd afkomen, en weer lekker in je vel zitten.


Hieronder hebben wij verschillende aanbieders van CourseSpots die Mindfulness lessen aanbieden, op een rijtje gezet. Het is een gevarieerd aanbod van lessen voor kinderen, als gezin of voor volwassenen.
Mindfulness consulten bij Frieda (Rotterdam)

Bij Frieda is iedereen van jong tot oud, als gezin of als koppel welkom om op een laagdrempelige en positieve manier je doelen te bereiken of een bepaalde ontwikkeling door te maken waarbij mindfulness de sleutel kan zijn tot dit succes. Frieda is ervan overtuigd dat ieder mens uniek is en streeft daarom ook voor zoveel mogelijk persoonlijke en op maat aangeboden begeleiding.Mindful coaching door Mithra (Rotterdam)

Mithra geeft 1-op-1 coaching lessen en is werkzaam als psycholoog waar ook trainingen voor kinderen mogelijk zijn. Er is veel persoonlijke aandacht met als doel, vaker écht aanwezig te kunnen zijn in je leven. Hierbij zorgt Mithra dat niet alles wat je doet automatisch blijft, maar je je kan richten op hetgeen wat er echt toe doet voor jou. Hierdoor kun je meer vrolijkheid en energie voelen.
Mindfulness training door Michèle (Rotterdam)

Michèle geeft verschillende variaties van Mindfulness training, die nu ook veel online worden gegeven. Haar streven is iedereen mee te geven dat Mindfulness je plezier, bewustzijn en een milde accepterende houding geeft, zelfs in moeilijke tijden. In de 8-weekse cursus van 2,5 uur leer je flexibel te kunnen schakelen tussen ''doen'' en ''zijn'' en de eerder genoemde doelen te bereiken.
Mindfulness voor kinderen en jongeren door Astrid (Den Haag)

Astrid is na het afronden van een kinderopleiding mindfulness en jongerentrainer begonnen aan mindfulness les geven. De lessen die zij aanbiedt zijn gericht op kinderen en jongeren tot 18 jaar, waarin ze kunstzinnige creativiteit combineert met mindfulness, omdat dit de manier is voor kinderen om hun grote behoefte aan fysieke en geestelijke rust te vinden in de veeleisende tijd van tegenwoordig.
Mindfulness cursus door Marijke ( Rotterdam)

Door eigen ervaring van mediteren is Marijke begonnen met mindfulness cursussen geven, om iedereen te laten ervaren dat het mogelijk is om met meer gemak in het leven te staan. Je leert stap voor stap via mindfulness oefeningen om te gaan met gedachten en emoties, zodat je dit hierna zelf kan toe passen in je dagelijks leven.
Dit is slechts een selectie. Op CourseSpots vind je nog vele anderen aanbieders die Mindfulness cursussen en trainingen geven.54 keer bekeken