• sanne068

Een speciaal cadeau voor Moederdag


De dag waar alles in het teken staat van je moeder, oma of dierbare in de watten leggen. Naast een ontbijt op bed, liefdevol cadeau, bosje bloemen, of al haar klusjes overnemen voor de dag, heb je misschien wel behoefte aan een extra speciaal cadeau om je moeder nog meer in het zonnetje te zetten in deze gekke tijd. Wij hebben daarom verschillende cursussen en workshops op een rijtje gezet die perfect zijn voor Moederdag om samen aan mee te doen, gezellig bij te kletsen en wat nieuws te leren. Bovendien kan je zelf ook nog profiteren van dit originele cadeau en wie weet ontdek je een hele nieuwe hobby.


Een creatieve moeder

Is jouw moeder gek van knutselen en schilderen en is ze zeker niet vies van een beetje klei aan de handen, of heeft ze jou als kind vaak genoeg geholpen met knutselwerkjes en surprises maken? Misschien maakt ze het liefst wel haar eigen beeldjes, servies of vazen in plaats van iets te kopen. Een creatieve cursus is dan helemaal wat voor haar. Steek samen een dagje de handen uit de mouwen en maak samen de mooiste creaties van schilderijen, potten en vazen tot beelden of boetseerwerk, en ga zo maar door. Er is genoeg om uit te kiezen in deze creatieve hoek. Bekijk hier de leraren die verschillende creatieve cursussen/workshops aanbieden en vind de perfecte voor jou en je moeder om een persoonlijk kunstwerk met speciale waarde te maken.
Thomas Basalt cursus pottenbakken (Den Haag)

Op de vrije Academie, meer dan 30 jaar geleden, wist hij het zeker, keramiek was het voor hem. Thomas wordt blij van het creëren van kunst, het contact met klanten, kunstenaars en de vrijheid van zijn eigen zaak. Tijdens de cursus leer je draaien met steengoed, klei en/of handvormen met speciale boetseerklei. Daarna zal er gewerkt worden aan het kleuren/decoreren van je kunstwerk.Ann van der Meer (Rotterdam)

Haar passie voor schilderen is begonnen als klein meisje en is jaren later gestart met haar atelier in de boomgaard tuin. Ann treedt vooral als coach op voor haar deelnemers die variëren van beginnend tot gevorderd om je te ondersteunen waar nodig zodat iedereen uiteindelijk een eigen eindproduct kan creëren. Daarnaast geeft zij ook sessies in open ateliers.Agnes workshop beeldhouwen (Den Haag)

Na het roer te hebben omgegooid koos Agnes voor de creatieve weg en begon aan beeldhouwen. Het gaf haar rust in haar hectische bestaan. De workshops worden in een ontspannen omgeving gegeven en zo kun je met persoonlijke aandacht ontdekken waar je toe in staat bent met beeldhouwen. Je leert hoe je steen moet bewerken en je gaat het ook echt uitvoeren.
Een moeder die houdt van lekker eten en drinken

Er staat altijd een lekker gerecht op tafel en ze vindt het heerlijk om in de keuken te staan, nieuwe recepten uit te proberen en om te koken of te bakken. De echte fijne kneepjes zou ze wel nog eens willen leren. Als een echte Bourgondiër kan ze van uitgebreid eten puur genieten, en op zijn tijd wordt er gerust ook een wijntje ingeschonken. Kan jij jouw moeder hierin herkennen, dan is een dagje een kookworkshop, wijncursus of bakcursus volgen helemaal wat voor jullie. Dit belooft een intieme dag, waar eten en gezelligheid centraal staat, en waar je moeder misschien nog met een paar heerlijke geheimen recepten mee naar huis kan.
Henry II wijncursus (Den Haag, Scheveningen)

Voor henry is iedereen welkom om zich in royale sferen te laten onderdompelen in de wereld van wijn. Je proeft verschillende Europese streekwijnen en je wordt alles bijgebracht door een kenner. De ‘’ik weet wat van wijn’’ en ‘’ik weet meer van wijn’’ zijn een van de cursussen die worden aangeboden op verschillende niveaus.Ilona Divertido kookworkshop (Den Haag)

Ilona deelt graag haar passie voor koken met anderen, het zorgt voor een gezellige tijd en verbindt elkaar. Tijdens de workshop staat alles in het teken van de Italiaanse en Mediterraanse keuken. Ideale gerechten voor een culinaire avond met je moeder en na de workshop krijg je het menu mee naar huis om zelf aan de slag te gaan.Leon Bakker Suikerbuik boltaart workshop (Delft)

In deze gezellige bakkerij kan jong en oud workshops volgen. Daarnaast kan je hier ook terecht voor een High Tea of lekker ontbijt. Tijdens de workshops leer je een boltaart te maken. Er wordt uitgelegd hoe je deze opbouwt, welke vullingen je kan kiezen, het bedekken met marsepein en je gaat natuurlijk aan de slag met decoreren.
Een moeder die houdt van optutten.

Soms veel en soms weinig make-up, jouw moeder houdt van mooi voor de dag komen, zonder make-up niet de deur uit zal gaan en is benieuwd naar wat je nou eigenlijk allemaal kan met make-up? Een visagie workshop is dan de perfecte invulling. Je kan elkaar opmaken, een andere stijl leren kennen en alles te weten komen over make-up en zijn technieken, geheimen en producten. Aan het eind van de dag ga je samen stralend naar huis met een prachtige make-up look op en bomvol informatie die je kan gebruiken voor de volgende keer als jullie je thuis weer eens opmaken. Laat de complimentjes maar komen!

Claudia Makeupby Crea (Den Haag)

Bij Claudia is het altijd een feestje! Zij geeft graag iedereen een goed gevoel in de stoel maar ook tijdens haar workshops. Je leert dat professioneel opmaken zeker niet moeilijk hoeft te zijn en het gaat vooral om het zelf leren, zodat je nog stralender voor de dag kan komen. Alle benodigde technieken en advies over kleuren en producten komen te pas.Naomi Makeup and Hair (Rotterdam)

Met haar stijl voor modern, stralend, romantisch en bohemian chic laat Naomi je tijdens de cursus iets uitdagends en schitterends zien. Je gaat in een klein groepje aan de slag om vanaf de basis elk onderdeel van make-up en haarstijlen te behandelen. Zo kan je je eigen schoonheid benadrukken of juist dat van een ander.Dit is slechts een selectie. Op CourseSpots vind je nog allerlei andere leuke cursussen en workshops om cadeau te doen bij Moederdag!

14 keer bekeken