• sanne068

Een frisse start met de lente


De lente is officieel van start gegaan. Dat betekent lammetjes in de wei, bloemetjes in het gras, eendjes in het water en lekker weer! Bovendien wordt de lente ook gezien als een tweede set goede voornemens of het perfecte moment om een nieuwe hobby te beginnen. Om je wat inspiratie te geven hebben wij een paar categorieën onder elkaar gezet waar je wellicht wel in geïnteresseerd bent. Misschien wil je graag wat meer aan sporten doen, of zoek je juist een rustige activiteit om je drukke leven mee af te wisselen. Er is voor ieder wat wils!Actief

Met het mooie weer dat gaat komen kan je er niet meer onderuit komen. Het is tijd om weer actief te worden en lekker buiten te gaan sporten. Want voor je het weet is het weer warm genoeg om met je zwembroek op het strand te zonnen en dan wil je vast die wintervacht eraf hebben getraind. Nu blijft het weer in Nederland altijd onvoorspelbaar en kan het ook in de lente nog waaien en regenen, kijk maar naar de afgelopen dagen. Maar als straks de sportscholen weer open mogen of er is ruimte bij de trainer thuis, kun je ook binnen sporten. Door je in te schrijven voor een les zoals bootcamp of juist bij een personal trainer, heb je ook een mooie stok achter de deur om gemotiveerd te blijven en je klaar te maken voor de zomer.


Bootcamp


Merel We Are Fit ( Rotterdam)

Als professionele trainster staat zij voor sport, fun en resultaat. Hier is geen weer te gek om te zweten. Met veel energie, passie wordt er een echte belevening van de bootcamp gemaakt zodat ieder van elk niveau het maximale uit zichzelf haalt. De Power Bootcamp is voor ervaren bootcampers die zich graag fysieke en mentaal willen uitdagen. Een beter en fitter leven in no time!


Personal trainer


David Dafit ( Den Haag)

Als actieve sporter en ervaring in zowel teamsporten als verschillende fitness vormen kan David jou perfect begeleiden. Door begeleiding bij het sporten te krijgen voorkom je inefficiënt en onveilig te sporten, maar dat niet alleen. David zorgt ervoor dat jou training perfect verloopt, er is een gezellige en interactieve sfeer en er zijn leuke afwisselende oefeningen, afgestemd op jouw lichaam.
Persoonlijke groei

Door de veranderingen van het afgelopen jaar is iedereen zich steeds meer gaan focussen op bewust leven. Zo wil iedereen steeds duurzamer worden, wordt vlees en vis eten steeds minder populair en is er meer aandacht voor je persoonlijke bewustwording. In deze categorie worden de lessen van yoga, meditatie en mindfulness steeds populairder. Wellicht is dit ook wat voor jou. We hebben hier een paar verschillende lessen op een rijtje gezet. Met yoga focus je meer op de balans en maak je gebruik van veel rustgevende bewegingen, en kom je net als bij meditatie op een spirituele manier tot rust. Mindfulness focust meer op je gevoel en gedachtes vanbinnen.


Yoga


Heidi Meander yoga ( Rotterdam)

Heidi zelf twintig jaar geleden begon aan yogalessen met een drukke kantoor baan, kan ze je vertellen dat het een enorme impact op je leven kan hebben. Voor haar is de ademhaling de leidraad in yoga houdingen, meditatie en het leven zelf. Zij vindt dat yoga verder gaat dan de yoga mat, omdat het een manier van leven is. Met haar yogalessen (Osmose) wil Heidi dit jou graag bijbrengen.Meditatie


Renske Dolce Mano ( Delft)

Renske werkt als medium en geeft in haar groepsruimte meditatie cursussen. Tijdens deze bijeenkomsten komen er verschillende onderdelen aan bod. Er wordt gemediteerd met kristallen, Renske geeft vaak zelf een klankenschalenconcert, cursisten kunnen elkaar een healing geven en er worden inzichtskaarten getrokken. Een rustgevende en inspirerende cursus.Mindfulness


Mithra ViVe Coaching ( Rotterdam)

Mithra geeft 1-op-1 coaching lessen en is werkzaam als psycholoog waar ook trainingen voor kinderen mogelijk zijn. Er is veel persoonlijke aandacht met als doel, vaker écht aanwezig te kunnen zijn in je leven. Hierbij zorgt Mithra dat niet alles wat je doet automatisch blijft, maar je je kan richten op hetgeen wat er echt toe doet voor jou. Hierdoor kun je meer vrolijkheid en energie voelen.Eten&Drinken

Voor velen is eten en drinken al een hobby op zich, maar er zijn vast nog genoeg recepten of tips en tricks waar je nog niet van af wist. Voor de echte liefhebbers van koken, bakken en proeven is er daarom nog genoeg om je in te verdiepen. Denk aan verschillende culturen eten of juist de perfecte wijn wat past bij de verschillende gerechten van een lekker 3 gangen menu. Er zijn eindeloos veel recepten om te koken of te bakken, dus er valt altijd wel weer wat nieuws te verzinnen en kun je binnenkort je familie of vrienden verrassen met een hele gevulde tafel vol zelfgemaakte gerechten.


Koken


Henk Let's Cook Together ( Rijswijk)

Met 40 jaar ervaring bij bedrijven als Hotel Des Indes en het Kurhaus, kan Henk je genoeg bijbrengen. Maar naast de techniek van lekker eten maken, staat een gezellige avond centraal. Zie het als een avondje uit met vrienden, met genoeg drank, maar wel waar je bezig blijft. Bij deze kookcursus staat alles in het teken van Spaanse tapas en leer je alles over deze Spaanse traditie.


Wijncursus


Gaby Marius jouw Wijnvriend ( Den Haag)

Met haar ervaring als sommelier in verschillende goede Haagse restaurants en gewerkt te hebben in wijnspeciaalzaken, kan Gaby als echtte vinoloog jou alles bijbrengen over wijn en de bijzonderheden. Je kan hier terecht voor SDEN cursussen, aangepast op het niveau dat jij zoekt. Zo kan je hier terecht voor een introductiecursus of juist om je kennis te verbreden.


Bakken


Maartje Keizer Culinair (Den Haag)

Voor haar is ''een warm deken gevoel'' erg belangrijk en ze probeert daarom ook haar kookstudio zo huiselijk en vertrouwd mogelijk te maken. Tijdens haar lessen behandel je drie onderwerpen; taarten & gebak, kleine patisserie en chocolade. Bovendien ga je niet alleen aan de slag om de lekkere gerechtjes te maken, maar krijg je ook uitleg over de geschiedenis, technieken en warenkennis.Naast deze lessen en workshops kun je op CourseSpots nog veel meer actieve, creatieve of rustgevende cursussen/lessen vinden om mee te beginnen en je nieuwe hobby van te maken. Dus neem vooral een kijkje.

13 keer bekeken