Bootcamp, looptraining of personal training wat past bij jou?

Bootcamp, looptraining of personal training, drie actieve sporten die alledrie een ander resultaat opleveren. Om jou te helpen de juiste keuze te kunnen maken, lees je in dit artikel meer over deze sporten en wat het met je lichaam doet. 

Want iedereen heeft een eigen lichaamsbouw, andere leeftijd of specifiek doel. Daarnaast kan jouw voorkeur uitgaan naar binnen sporten of juist buiten, alleen of samen en ga je dan voor kort en intensief of lang en wat rustiger. Genoeg om te overwegen, dus om jou te helpen inspireren hebben wij alle drie de sporten even op een rijtje voor je gezet.

Running Blog

Geschreven door: Sanne

Bootcamp

Bootcamp is een trainingsmethode dat gericht is op versterking van de spieren en vaak in de buitenlucht in groepsverband gegeven wordt. Tijdens deze trainingen ga je tot het uiterste en maak je gebruik van onder andere materialen uit de omgeving. 

Deze trainingsmethode zorgt ervoor dat in korte tijd je conditie fors wordt verbeterd. Met behulp van een professionele trainer kun je in een mum van tijd resultaat zien, maar word je ook fitter, slanker en sterker en vergroot je je uithoudingsvermogen. Als je dus snel resultaat wilt zien en een echte doorzetter bent is bootcamp helemaal wat voor jou.

Looptraining Blog

Looptraining

Hardlopen verbetert je conditie na een paar weken trainen. Maar naast betere conditie geeft het je stofwisseling een boost en raak je er vet mee kwijt, omdat je er snel calorieën mee verbrandt. Hardlopen heeft als voordeel dat hoe langer je het doet, hoe efficiënter jouw lichaam de energie zal gebruiken. Op den duur heb je daar dus niet alleen meer tijdens het hardlopen profijt van maar ook in het dagelijks leven. 

En of het nog niet goed genoeg was, is hardlopen ook nog eens goed voor je hartspier, omdat het de capaciteit om zuurstof door je lichaam te pompen vergroot. Om een goede opbouw te vinden en op de juiste manier hard te lopen kan het helpen hier een cursus voor te volgen en uitleg te krijgen van een professionele trainer.

Personal training

Sommige mensen vinden het fijn door iemand gestuurd te worden of hebben last van lichamelijke klachten en weten niet welke oefeningen hier het beste voor zijn. Een personal trainer kan je hier verder mee helpen. 

Deze trainer heeft de juiste kennis en kan zien welke oefeningen er voor jou het beste zijn en het meest efficiënte resultaat zullen tonen. Hij behandelt jou persoonlijk en maakt een plan op maat, waar trainingsoefeningen maar ook voedingsrichtlijnen in staan. Op deze manier werk je samen naar jouw doel om fitter, slanker of sterker te worden en beter in je vel te zitten. 

Heb jij je keuze kunnen maken? Bekijk dan het aanbod van bootcamp, looptraining en personal trainer en boek je eerste les.