• sanne068

Aan de schoolachterstand werken met Bijles


Een achterstand opgelopen op school door de corona maatregelen en het thuisonderwijs?

Misschien heb je zelf opgemerkt dat je kind moeite heeft met bepaalde vakken op school of heb je een signaal gekregen van de leerkracht. Daar schrik je van als ouder, ook al weet je dat digitaal onderwijs niet hetzelfde is als fysiek les op school. Dat je zorgen maakt is begrijpelijk, maar het is op te lossen door het het inschakelen van de hulp van een bijles leraar, die verstand heeft van het specifieke vak en je kind graag wil helpen de stof beter te laten begrijpen. Daarnaast verkeren kinderen met dyslexie, dyscalculie of aandachtsproblemen in deze tijd helemaal in zwaar weer en is extra professionele hulp meer dan welkom.


Nationaal programma Onderwijs na Corona

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat de achterstand van scholieren, door de corona situatie wat al een jaar speelt, momenteel groot is en alleen maar blijft groeien. Vanuit de overheid komt er dan ook een ''Nationaal programma Onderwijs na Corona'' wat meerdere jaren zal duren en scholieren de tijd geeft om op een realistische wijze hun achterstand bij te spijkeren en weer bij de les te zijn. Er wordt dan de nadruk gelegd om geen overhaaste beslissingen te nemen en juist niet keihard te gaan werken om je achterstand in te halen, je bent namelijk zeker niet de enige. Scholen krijgen extra geld om kinderen die een achterstand hebben opgelopen te ondersteunen in de komende jaren. In de praktijk blijkt echter dat veel scholen hier nog geen juiste oplossingen voor aanbieden en ondertussen zijn er veel kinderen die moeite hebben met bepaalde vakken, mindere cijfers halen en hierdoor niet lekker in hun vel zitten. Met wat tijdelijk hulp en persoonlijke aandacht van een bijles leraar kunnen veel kinderen toch al snel een grote sprong voorwaarts zetten in de vakken die zij moeilijk vinden.Intensief en persoonlijk contact

Doordat bijna alle lessen op middelbare scholen al langere tijd online worden gegeven, is het voor de leraar en leerling lastiger om elkaar persoonlijk te benaderen en specifieke vragen te behandelen. De bijlesleraar kan dit wel. Door de persoonlijke begeleiding kunnen specifieke vragen worden beantwoord, worden extra tools en opdrachten gebruikt om nog dieper de stof in te duiken en begrijpen kinderen de stof sneller en beter. Daarnaast werkt zo'n uurtje persoonlijke aandacht vooral voor kinderen erg goed en effectief. Ze kunnen niet worden afgeleid door hun mobiel of vrienden, maar hebben alleen de aandacht voor de bijlesleraar en de stof die ze aan het behandelen zijn. Het zal ook schelen in conflicten thuis over huiswerk maken en oefenen, uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen sneller hun best doen als een vreemde zich met hun huiswerk bemoeid omdat zij een grotere verplichting voelen om het goed te doen. Je kunt dus het verantwoordelijkheidsgevoel om het zelf te doen als ouder even aan de kant zetten en voor je het weet merk je al verschil op school.


Er zijn voor jou verschillende vakken waar deze bijles leraren je graag mee willen helpen. Zo heb je taal & rekenen, economie, wiskunde, Duits en Spaans. Er zijn bovendien verschillende mogelijkheden om bijles te krijgen, bij de docent thuis, bij jou thuis, op een les locatie of online. Bekijk het aanbod hieronder en vind de bijles voor jou!


Taal & rekenen


Jildou Taalsprong Den Haag

Jildou heeft zich gespecialiseerd in leerlingen met specifieke behoeften. Ook kan zij door kleuren en klanken de Nederlandse taalstructuur zichtbaar maken voor leerlingen met lees- en spellingscontrole. Je kunt bij haar terecht voor extra hulp bij de kernvaardigheden (rekenen, begrijpend lezen en spelling), maar ook voor leestempo.
Anja leerkracht rekenen&taal ( Capelle aan den IJsel)

Anja vind het mooi om kinderen te zien opbloeien en gebruik te laten maken van zijn/haar talenten. Ze wil dan ook iedereen meegeven; geloof in jezelf en zie dat je het kunt! Je kan bij haar terecht voor taal en rekenachterstanden voor de groepen 3-8 en het basisonderwijs (15 jaar) Ze vult haar lessen graag in met visueel materiaal aangepast op het leerniveau.EconomieLasse bijles economie (Rotterdam)

Hij is al een aantal jaar actief als bijlesdocent op het gebied Economie en Wiskunde B. Lasse zorgt dat de leerling samen met hem hun gewenste doel kunnen bereiken. Dit doet hij door samen met jou de onderwerpen aan te pakken die jij belangrijk vind of die nog aandacht kunnen gebruiken. Hij begeleid je van begin tot eind en gaat stap voor stap te werk.
Calvin bijles economie (Mijnsheerenland, Rotterdam)

Calvin heeft voor de vakken Duits, Engels, economie en geschiedenis goede examen punten gehaald en wilt je graag helpen met een van deze vakken. Voor hem is een goede band creëren erg belangrijk en raadt dan ook een proefles aan om elkaar beter te leren kennen. Hij beschikt over veel basisschool stof, voor de middelbare school dient de leerling dit zelf aan te leveren.Wiskunde BMadelief bijles wiskunde B (Online)

Na het cum laude behalen van haar havo en vwo diploma en wiskunde B als haar beste vak, geeft Madelief je graag bijles. Ze interesseert zich erg in dit vak en brengt haar passie graag naar anderen over. Ze bekijkt samen met de leerling welke hulp er nodig is en hamert vooral op oefenen oefenen oefenen. Daarnaast geef ze je ook handige tips en tricks mee.Ook Lasse is beschikbaar als bijles docent voor wiskunde BDuits


Calvin is ook beschikbaar voor Duits bijlesSpaansAna Spaanse les Den Haag ( Voorburg)

In 2008 verhuisde Ana uit Ecuador naar Nederland. Het Spaans les geven is begonnen als een hobby, maar inmiddels heeft ze al 20 jaar ervaring. Ze leert je graag een goed niveau Spaans om te kunnen gebruiken voor je baan of studie en brengt je met plezier meer bij over de Spaanse mensen en cultuur. Ze stemt samen met de cursist af op welk niveau er het maximale leereffect bereikt kan worden.Marixanne Ñ Spaanse (bij)les aan huis (Rotterdam)

Komt oorspronkelijk uit Curacao, maar kwam naar Nederland voor haar studie. Ze is een erg divers persoon en geeft verschillende lessen op school, maar haar passie ligt bij de Spaanse taal en het overbrengen van deze liefde. Marixanne geeft veel 1-op-1 lessen en doet dit graag bij jou thuis voor een veilige omgeving, waarbij je als leerling veel zelf mag bepalen en aangeven, want zo leer je het best.


19 keer bekeken