Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Astrid

Den Haag

Mindfulness training in combinatie met creatieve expressie voor kinderen en jongeren

Vitaliteit & persoonlijke effectiviteit

Mindfulness

Type cursus:

Groepsles, 1-op-1

Soort cursus:

Cursus, Workshop, Lessen

Niveau:

Beginner, Gevorderde

Leeftijd:

Kinderen (tot 18 jaar)

Locatie:

Bij de docent thuis

Spreektaal:

Nederlands

Vanaf:

€ 30,00

Image-empty-state.png

Over de les / cursus

In het atelier worden aandacht trainingen (bewustwording) gegeven aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar in combinatie met creatieve expressie. Mindfulness is gebaseerd op Oosterse meditatietechnieken en kennis uit de Westerse psychologie en maakt gebruik van oefeningen om de aandacht te trainen.

Tijdens de 8 of 10 weekse training leren de kinderen hun aandacht te richten op een specifieke manier: doelbewust, in het huidige moment en zonder oordeel; dat is de basis van aandachttraining. Ze ontwikkelen kwaliteit als geduld, vriendelijkheid, concentratie en het uitstellen van een onmiddellijke reactie waar dit kan. Deze evidence-based methode leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat vertrouwen.

Mindfulness kan veel voor kinderen betekenen. Ze vinden het vaak moeilijk om met hun grote en kleine zorgen om te gaan. Onzekerheid of teleurstelling te accepteren. Spanning, onrust, verdriet of stress: we kunnen het niet tegenhouden, maar wel leren ermee om te gaan.

Astrid

Over

Ik werk alweer 20 jaar op de Eerste Nederlandse Montessorischool als leescoördinator, mediatheekbeheerder en inval kracht. Zeker geen saaie baan! Ik heb er ook nog steeds heel veel plezier in. De kinderen geven mij veel inspiratie en energie.

Waar ik ook veel energie van krijg is om kunstzinnig bezig te zijn. Door met verschillende kunstvormen bezig te zijn zoals schilderen, tekenen, boetseren of werken met gips kan ik uiting geven aan wat er op dat moment in me leeft. Het helpt me om meer balans te vinden tussen het denken, voelen en handelen.
Door een collega kwam ik in aanraking met mindfulness. Het sprak me enorm aan dat hiervoor ook een kinderopleiding was. Na het afronden van de kindertraining heb ik ook de aanvullende opleiding tot jongerentrainer gedaan. Nu combineer ik deze prachtige training met creatieve expressie, omdat mindful kunstzinnig bezig zijn bijdraagt aan de grote behoefte van kinderen en jongeren om fysiek en geestelijk tot rust te komen in de veeleisende tijd waarin we leven.

Opleider:

OnWIJShandig

Indien u de aanbieder van deze cursus of lessen bent en u wilt de gegevens aanpassen of verwijderen, neem dan svp contact met ons op.